Program vrijedan 611,5 miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program vrijedan 611,5 miliona KM

BANJALUKA - Iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS dosad je odobreno 611,5 miliona KM.

Ovo se, između ostalog, navodi u Informaciji o finansiranju projekata iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS, a koju je danas usvojila Vlada RS.

Od ukupno odobrenih 611,5 miliona KM, 591,5 miliona KM izdvojeno je po odlukama Savjeta za razvoj za 291 projekat, dok je po odlukama Vlade RS odboreno 19,9 miliona KM. Raspoloživa sredstva za nove projekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iznose 520.432 KM. Opštinama u RS za saniranje štete od poplava odobreno je 12,5 miliona KM, dok je Republičkoj direkciji za robne rezerve za proljećnu sjetvu iz ovog programa izdvojeno 7,5 miliona KM.

Na juče održanoj sjednici Vlada RS zadužila je i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da obezbijedi uslove za realizaciju mjera podrške za jesenju sjetvu, a usvojena je i Informacija o prijedlogu projekta "Izrada baze podataka izvorišta pitke vode na području RS".

Za realizaciju ovog projekta zaduženo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, dok će stručno-tehničke poslove raditi JU Novi urbanistički zavod RS.

"Vlada RS usvojila je Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od snježnih padavina i snijega od interesa za RS u 2014/2015. godini", saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Umjesto 3.584 redovnih i vanrednih studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2014/2015. godini biće upisano njih 3.754.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.