Prodato više od 200 miliona Win 8 licenci

Izvor: ITsvet.com, 16.Feb.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato više od 200 miliona Win 8 licenci

Tami Reller, direktor marketinškog odeljenja Microsoft-a, objavio je da je ovaj proizvođač prodao 200 miliona Windows 8 licenci u periodu od petnaest meseci, od kako je ovaj operativni sistem u prodaji. Ovaj broj obuhvata samo OEM proizvođače i maloprodajne kopije operativnog sistema. U toku maja prošle godine zabeležena je prodaja 100 miliona kopija, a ta brojka se poklapa sa brojem prodatih kopija Windows 7 operativnog sistema. Sa druge strane, ta verzija je u prvih dvanaest meseci zabeležila prodaju 240 miliona kopija, što jasno pokazuje da Windows 8 operativni sistem ne beleži tako dobru prodaju.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Microsoft priznaje slabiju prodaju Win-a 8

Izvor: ITsvet.com, 17.Feb.2014, 09:03

Uprkos tome što prodaja Windows 8 licenci bila u ravni sa Windowsom 7 u okviru prvih nekoliko meseci, nove informacije od strane Microsofta su postale manje frekventne kako je vreme prolazilo. Kako je Windows 8 već godinu ipo dana na tržištu, izveštaji sugerišu da će Microsoft da objavi prodaju...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.