Prodaje se Novell

Izvor: B92, 24.Maj.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se Novell

Prema pisanju Wall Street Journala, Novell, koji je u martu odbio ponudu vrednu dve milijarde dolara, ove nedelje počeo je ponovo da prima ponude potencijalnih kupaca.

Izvor: Mikro




Novell, kompanija poznata po jednoj od najpopularnijih GNU/Linux distribucija - SUSE, početkom godine najavila je da će najverovatnje potražiti odgovarajućeg kupca, pošto je od kompanije Elliott Associates primila ponudu od 5,75 dolara po akciji. U saopštenju za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdatom u martu, upravni odbor ove softverske kompanije izjavio je da je ponuda odbijena kao neodgovarajuća, jer podcenjuje vrednost kompanije.

Takođe, odbor je najavio da je nekoliko opcija u igri, uključujući novu prodaju akcija, saradnju sa nekom drugom kompanijom, pa i prodaja Novella.

Novell je sada postavio rok zainteresovanim stranama da iznesu svoje ponude. Postoji mogućnost da će Novell dodatno proučiti raspoložive opcije i zatražiti od ponuđača da iznesu konačne ponude. Za sada, dvadeset kompanija je zainteresovano za kupovinu Novella, a većina njih su privatna akcionarska društva.

Novellove akcije u sredu se vredele 6,03 dolara, što je blizu rekordno visokoj vrednosti u poslednje 52 nedelje, koja je dostignuta u martu posle Elliottove ponude.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.