Problem licence nerešen

Izvor: ITsvet.com, 08.Jul.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem licence nerešen

Nakon nekoliko dana čekanja kompanija Google je i dalje u mraku kada se radi o pitanju da li će licenca za rad kompanije u Kini biti obnovljena. Od početka radne nedelje ovaj gigant čeka da dobije odgovor po pitanju licence, navodi Jessica Power, zvanični predstavnik kompanije Google. Licenca, koju izdaju kineske vlasti, neophodna je Google-u da nastavi svoj rad u okviru kineski baziranog Web sajta, Google.cn. Međutim, napetost između ove kompanije i kineskih vlasti dovele su do situacije da ponovno dobijanje dozvole bude pod znakom pitanja, kao razlog tome navodi se to što je Google prestao da cenzuriše rezultate dobijene preko Google.cn engine-a za pretragu.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google ulaze u kineski muzicki sajt

Izvor: Economy.rs, 08.Jul.2010

Google je nastavio dalja ulaganja u kineskog online muzickog provajdera Top100.cn, potvrdeno je iz kompanije, iako americki gigant ceka znacajniju odluku, da li ce licenca biti obnovljena.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.