Prirodne lepote Srbije među temama za Windows! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Avg.2014, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodne lepote Srbije među temama za Windows! (FOTO)

Ukoliko vam je dosadio klasičan izgled vašeg Windows-a, svoj interfejs možete zameniti slikama iz prirode, među kojima se nalaze i prizori iz Srbije

Na sajtu kompanije Microsoft gde se mogu skinuti teme za njihov operativni sistem Windows mogu se naći i prizori iz Srbije. Autor ovih fotografija je Kragujevčanin Aleksandar Sarić.

Sarić, inače inženjer informatike, poslao je dve fotografije pod nazivom Meadow Šljivica Gledic Mountains, Serbia i Gledic >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mountains, Serbia, snimljene u selu Šljivice na Gledićkim planinama.

Kako ističe, obe fotografije su se, uprkos oštroj konkurenciji iz celog sveta, našle na sajtu.

Printskrin: windows.microsoft.com/

- Zahvalili su mi se mejlom i čestitali na uspehu. Istakli su da od velikog broja poslatih fotografija iz celog sveta, u proseku, prihvataju samo pet odsto, dok se ostale odbijaju. Osim toga, obe fotografije ubrzo su se našle u grupi najčešće preuzimanih – rekao je Sarić.

Kako je istakao ovaj inženjer, on voli prirodu i često boravi na Gledićkim planinama, koje se nalaze nadomak Kragujevca. Fotografiše prizore za svoju dušu i oči svojih prijatelja, a obe fotografije koje su se našle na sajtu kompanije Microsoft snimljene su spontano.

- Želja mi je bila da Kragujevčanima, koji žive tako blizu Gledićkih planina, prikažem njihove prirodne lepote, za koje ne znaju da postoje, ali i da ljudima širom sveta predstaviam bogatstvo prirode Šumadije – kaže Sarić.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Fonet)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Prirodne-lepote-Srbije-medju-temama-za-Windows

Izvor: medio.rs, 17.Avg.2014

Ukoliko vam je dosadio klasičan izgled vašeg Windows-a, svoj interfejs možete zameniti slikama iz prirode, među kojima se nalaze i prizori iz Srbije...Na sajtu kompanije Microsoft gde se mogu skinuti teme za njihov operativni sistem Windows mogu se naći i prizori iz Srbije. Autor ovih fotografija...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.