Prihodi Googlea i dalje rastu

Izvor: B92, 20.Jul.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi Googlea i dalje rastu

Google je zabeležio rast profita u poslednjem kvartalu, prenose agencije.

Profit je porastao za 11 posto, na 2,79 milijardi dolara, dok su celokupni prihodi skočili za 35 posto u poređenju sa istim periodom prošle godine, na 12,21 milijardu dolara.

Izvršni direktor kompanije, Leri Pejdž, rekao je da je Google imao jak kvartal u kom su lansirali mnog novih proizvoda, pre svega Nexus 7 tablet, koji je, kaže on, naišao na dobre kritike.

"Ovaj kvartal je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poseban i zbog toga što je Motorola sada deo Google porodice i uzbuđeni zbog mogućnosti da napravimo odlične proizvode za naše korisnike", dodao je Pejdž.

Prema podacima eMarketera, Google, koji dominira američkim tržištem onlajn oglašavanja na pretraživačima, imaće udeo od 77,9 posto, dok će Bing ostati na oko 7 posto. Jedan od deset dolara potrošenih na oglašavanje ove godine u SAD ide Googleu, podaci su eMarketera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.