Pretraživanje na mobilnim uređajima od sada LAKŠE I PRECIZNIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2021, 13:18

Pretraživanje na mobilnim uređajima od sada LAKŠE I PRECIZNIJE!

Procenjuje se da će se novim načinom prikazivanja rezultata pretrage povećati broj prosečno pregledanih stranica.

Gugl je počeo sa primenom "beskonačnog" skrolovanja na mobilnim uređaja, opcijom koja bi trebalo da olakša pretragu rezultata korisnicima.

Kontinualno skrolovanje podrazumeva da će se, kada se stigne do dna stranice sa rezultatima pretrage, umesto klika na dugme "See More", skrolovanje nastavljati sve dok postoje rezultati koji odgovaraju upitu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema Guglovim podacima, najveći broj korisnika pretražuje prve četiri stranice sa rezultatima u potrazi za informacijama koje su im potrebne, piše ZDNet. Naravno, najrelevantniji rezultati su na vrhu liste, ali korisnici često žele da pogledaju i druge izvore.

Ovom izmenom načina prikazivanja rezultata pretraživanja, to će im biti olakšano, pa se procenjuje da će se tako povećati broj prosečno pregledanih stranica pretrage.

Nova opcija će uskoro biti dostupna svima, a deo je Google-ovih napora da redefiniše izgled mobilnih rezultata pretrage, prenosi PC Press. Redizajn će obezbediti lakšu i bržu pretragu na mobilnim uređajima, uz manju interakciju korisnika sa korisničkim interfejsom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.