Predavanja o Big Data & Graph database — 5. avgusta u Novom Sadu #dafed

Izvor: ITdogadjaji.com, 27.Jul.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja o Big Data & Graph database — 5. avgusta u Novom Sadu #dafed

Trideset i peti DaFED održaće se u Novom Sadu naredne srede, 5. avgusta, a tema okupljanja biće Big Data and Graph Database.

Ozren Gulan, IT konsultant i softver developer u codecentric, prikazaće poređenje dva pristupa za obradu i analizu podataka Apache Pig i Java MapReduce. Na ovom predavanju biće reči i o budućnosti BigData sveta, odnosno o drugačijem pristupu obrade podataka: DataStreaming-u (Apache Spark).

Srđan Vranac, developer, konsultant i preduzetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com << čiji tim u kompanijiCode4Hire sarađuje sa klijentima koji obuhvataju sve od malih porodičnih firmi do Fortune 500 kompanija, govoriće o prednostima i manama graph baze podataka Neo4j.

DaFED#35 održaće se u amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, a prijavu možete obaviti ovde. Svi koji nisu u Novom Sadu ili ne stižu na okupljanje, ekipa DaFEDa obezbedila je live stream. Ovo okupljanje podržali suVegaIT Sourcing i codecentric.

Za sve koji žele da se pred DaFED upoznaju sa konceptom Big Data i zarone dublje u ovu temu, preporučujemo članak koji je za Startit nedavno napisao Darko Marjanović.

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.