Izvor: Blic, 10.Jan.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati brend telefona napokon i u Srbiji

Kompanija Xiaomi postoji od 2010. godine i namentula se kao ime na koje vredi računati, bar u oblasti pametnih telefona, a sada su stigli i kod nas.

Oni se nalaze među pet najvećih proizvođača telefona u svetu a specifični su po tome što su sa cenama vrlo konkurentni.

Xiaomi telefoni rade na MIUI operativnom sistemu koji je optimizovana verzija Androida. Među zanimljivijim karakteristikama su opcije dva nezavisna telefona, poslovni i privatni, na jednom uređaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštitu od virusa i krađa, korišćenje dve aplikacije istovremeno na ekranu i još mnogo toga.

Na predstavljanju u Srbiji imali smo priliku da vidimo njihove veodeće modele.

Mi A1 je već dostupan kod nas. Zajednički projekat Xiaomi i Gugla Mi A1 je kombinacija savremenijeg dizajna i čistog Android iskustva. Mi A1 koristi specijalni Gugl Android One operativni sistem, koji, osim stabilnosti, omogućava i automatsko ažuriranje na sve nove verzije Androida koje budu izlazile.

Jedan od modela koji će se naći u prodaji na srpskom tržištu je Xiaomi Redmi Note 5A koji svojim odnosom cena, materijala i specifikacija nudi kupcima izuzetnu vrednost po ceni od 18.499 dinara. Telefon dolazi sa 5.5-inčnim ekranom, 2GB RAM memorije, dugotrajnom 3080mAh baterijom i odličnom 13Mpx kamerom.

Takođe, tu je i Note 5A Prime kod nas po ceni od 24.999 RSD, sa 3GB interne memorije, procesor sa 8 jezgara i izuzetnu prednju selfie kameru od 16Mpx.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.