Povoljan desktop komplet

Izvor: B92, 15.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljan desktop komplet

Microsoft je dugo poznat po vrlo kvalitetnim tastaturama, a nekoliko novih modela se pojavilo i na našem tržištu. Isprobali smo kombinaciju tastature i miša nazvanu Black Value Pack.

Nebojša Rašković




Pored sjajnih web kamera, u Microsoftovoj ponudi se nalazi i zavidan broj vrhunskih kompleta namenjenih najrazličitijim potrošačkim grupama. Nedavno smo isprobali jedan od najpristupačnijih - Black Value Pack u najnovijoj verziji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Paket čine tastatura DMK3000 i osnovni optički miš, a pored njih se u pakovanju nalazi par kratkih uputstva. Tastatura je kompaktnih dimenzija, napravljena od crne, blago obrušene plastike, sa crnim tasterima. Izuzetno je laka za održavanje, a sa svega 14,5 mm debljine jedna je od tanjih koje se mogu kupiti na našem tržištu pa verujemo da će se najviše dopasti onima koji su navikli da kucaju na laptopu. Zbog male debljine hod tastera je vrlo kratak, što rezultuje i dosta tihim radom. Iako malih dimenzija, ima 21 dodatni taster smešten na gornjem i levom obodu. Raspored tastera je klasičan i svi su standardne veličine za ovu vrstu periferije. Sa računarom se povezuje preko USB porta, a u kompletu dolazi i adapter za PS/2 priključak.

Optički miš koji prati tastaturu kombinuje tačnost i pouzdanost Microsoftove optičke tehnologije, a ima i dva prilagodljiva funcijska tastera. Odlično radi na svim vrstama podloge i, što je nabitnije, ne zamara šaku. Sasvim je korektno rešenje za kućnu i kancelarijsku upotrebu.

Microsoft Black Value Pack 3.0 je veoma dobro osmišljen komplet za manje zahtevene kućne i kancelarijske korisnike koji traže pouzdano rešenje. A i veoma popularna cena od oko 20 evra (bez poreza) je dodatni razlog za našu preporuku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.