Povećajte svoju produktivnost pomoću ovog Chrome dodatka

Izvor: SaznajNovo.com, 19.Jan.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećajte svoju produktivnost pomoću ovog Chrome dodatka

Da li vas gomila otvorenih kartica u Chrome-u svakodnevno usporava u radu? Ne snalazite se u svim tim otvorenim karticama? Više od 10 sekundi tražite karticu koja vam treba? Da li vam Chrome izgleda kao na slici ispod?
Ako ste se našli u gorenjm pasusu, onda verujem da vam produktivnost nije na nivou. Da bi to rešili, kreiran je Chrome dodatak Toby.
Ovaj dodatak je ultimativni menadžer kartica za Google Chrome veb pregledač. Šta sve on može?
1) Organizacija po >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << kolekcijamaKolekcije su kao neki folderi u koje smeštate svoje kartice. Recimo, možete napraviti kolekcije „Posao“, „Fakultet“, „Razonoda“… i tu smeštati kartice koje odgovaraju opisu.

Ako čitate neki tekst za fakultet online, tu karticu možete smestiti u kolekciju „Fakultet“. Ako imate otvoren Slack za posao, njega stavite u kolekciju „Posao“. I tako dalje.
2) Rasterećuje memorijuKada otvorite kontrolnu Toby kontrolnu tablu videćete sve otvorene kartice. Svaka kartica zauzima RAM. Kada kartice rasporedite u kolekcije, one se ugase i memorija se oslobađa. Nešto slično rade ovi dodaci, samo razlika je što preko Toby možete lakše manipulisati karticama.
3) Rasterećuje radno okruženjeAli, najbitnije je da kada upravljate karticama preko Toby dodatka više nećete imati pretrpan veb pregledač. Možete ostaviti par aktivnih kartica, a sve ostale smestiti u kolekcije i nećete ih videti dok ne pritisnete Ctrl+T
4) DeljenjeJedna od glavnih prednosti ovog dodatka je što možete deliti kolekcije. Deljenje se može obaviti privatno i javno.
Ako izaberete javno onda dobijate unikatni link pomoću kojeg svako može videti vaše kartice iz te kolekcije.
Ako izaberete privatno, onda kreirate organizaciju u koju ubacujete druge Toby korisnike. Tako možete kreirati kolekcije za posao i dodavati kolege kako bi svi imali pristup karticama iz neke kolekcije.
5) Pretraga i personalizacijaDodatak nudi još dosta opcija za personalizaciju kako kolekcija tako i elemenata. Možete promeniti naslov kartice, boju, raspored, opis… dodati oznake (engl. tags), napomene, otvoriti sve kartice iz kolekcije jednim klikom… I naravno, možete pretražiti sve kartice pomoću jedne pretrage.
6) Čuvanje sesijeAko imate previše otvorenih kartica, možete ih jednostavno pogasiti i sačuvati jednim klikom. Kada kliknete na „Save session„, dodatak će sve otvorene kartice zatvoriti, kreirati novu kolekciju, i tu smestiti sve kartice. Kasnije ih možete otvoriti jednim klikom ili ih rasporediti u vaše kolekcije.
Korisna opcija ukoliko želite da ponovo pokrenete računar i da sačuvate sve kartice koje ste imali otvorene.
7) SinhronizacijaI još bih posvetio paragraf pažnje ovoj opciji. Sinhronizacija je veoma dobra stvar u današnje vreme jer imamo mnogo uređaja i mobilni smo, te je dobro uvek imati svoj posao kod sebe. Kada kreirate besplatan Toby nalog onda se sve sinhronizuje na taj nalog. U slučaju da obrišete Chrome, podignete nov sistem, ili odete da radite na drugi računar, vaše kartice su uvek uz vas.
DownloadToby je dostupan, za sada, samo za Chrome i možete ga preuzeti iz Chrome web prodavnice – link. Na njihovom sajtu možete videti više informacija – link.

Detaljnije - Povećajte svoju produktivnost pomoću ovog Chrome dodatka

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.