Potreban novi pristup mini verzijama telefona

Izvor: B92, 12.Okt.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potreban novi pristup "mini" verzijama telefona"

Tokom protekle 2 godine trend proizvođača da izbacuju mini verzije svojih premijum telefona je u sve većem porastu. Imali smo priliku da vidimo Galaxy SIII mini kao i HTC One mini kao i brojne druge mini verzije proizvođača. Međutim, ovi telefoni su manji i slabiji od originala ali njihova cena i dalje je prilično visoka.

Sajt Digi Times piše da će mnogi od ovih proizvođača biti prinuđeni da razmotre svoju strategiju s obzirom na sve lošiju prodaju mini modela – i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Samsung i HTC bili su primorani da smanje cene svojih mini telefona vrlo brzo nakon njihovog predstavljanja. Ovo je delom izazvano naduvanim cenama a delom zbog sve oštrije konkurencije jeftinijih smartfona srednje klase.

Većina proizvođača predstavlja mini verzije svojih premijum uređaja sa slabijim procesorom, manje memorije, ekranima slabije rezolucije ali sa cenom koja odgovara njihovoj superiornoj i većoj braći.

Kada bi telefoni imali identične specifikacije kao i veći premijum uređaji, ali malo manji ekran, oni bi bili znatno kompetitivniji.

Na tržištu sada ima jako malo vrhunskih smartfona sa malim ekranima. Međutim, očigledno je da postoji tržište za premijum uređaje manjih ekrana, i nije potrebno tražiti dokaz za to dalje od Applea.

Ukoliko Sonyjev Z1 mini smartfon zaista bude ono što mnogi očekuju, a sva je prilika da hoće, u pitanju će u osnovi biti Xperia Z1 sa malo manjim ekranom.

Ovo bi mogao da bude prvi uređaj koji će moći da se suprotstavi starijem bratu i koji će pred sobom imati uspešnu budućnost.

Bez obzira na sve, trenutni mini modeli ne rade dobar posao, tako da nema sumnje da ćemo u budućnonosti biti svedoci promene strategije velikih kompanija kada su premijum uređaji sa manjim ekranima u pitanju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Potreban novi pristup "mini" verzijama telefona"

Izvor: B92, 12.Okt.2013

Tokom protekle 2 godine trend proizvođača da izbacuju mini verzije svojih premijum telefona je u sve većem porastu. Imali smo priliku da vidimo Galaxy SIII mini kao i HTC One mini kao i brojne druge mini verzije proizvođača. Međutim, ovi telefoni su manji i slabiji od originala ali njihova cena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.