Postao milioner za nekoliko sati uz video igre i pratioce

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postao milioner za nekoliko sati uz video igre i pratioce

Koliko vredi nekoliko sati igranja video igara i nekoliko tvitova o tome? Milion dolara ako se zovete Tajler Blevins, milionima poznatiji kao Ninja - najpraćeniji igrač video igara na svetu.

Blevins je bio jedan od nekoliko odabranih profesionalaca s velikim brojem fanova koje je Electronic Arts (EA) odabrao za promociju svoje najnovije igre - Apex Legends.

Ovaj 27-godišnjak, koji je poznat i po čestim promenama boje kose, o novoj igri Respawn Entertainmenta tvitovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 5. februara pa ju je zaigrao pred više od 13 miliona svojih pratilaca na streaming platformi Twitch. Za to mu je plaćeno oko milion dolara, otkrio je izvor za Rojters.

To je iznos koji reflektuje sve veću borbu za dominaciju u žanru battle royale, nakon što je megapopularni Fortnite prisilio velike izdavače poput Electronic Artsa da se u njemu oprobaju.

Predstavnici Electronic Artsa odbili su da komentirišu iznose, ali su potvrdili da su angažovali i poljsko-kanadskog streamera Shrouda, koji ima skoro 6 miliona pratilaca na Twitchu, i neke druge, sa svih strana sveta.

Cena deonica EA-a i tržišna vrednost porasli su 16 odsto, ili 4 milijarde dolara za tri dana nakon lansiranja Apex Legendsa, a mesec dana kasnije igra ima 50 miliona korisnika, četvrtinu Fortniteovih 200 miliona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.