Posle ovoga, WhatsApp pada u zaborav! Signal dobio opciju koja će se posebno dopasti poslovnim korisnicima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 15:56

Posle ovoga, WhatsApp pada u zaborav! Signal dobio opciju koja će se posebno dopasti poslovnim korisnicima!

Signal Payments je nova usluga, čije testiranje je zvanično najvljeno u utorak...

Signal je čet aplikacija koja je poslednjih meseci postala najozbiljnija alternativa WhatsApp-u. Za nju se, posle nedavnog "curenja" podataka sa Facebook-a, utvrdilo da je čak i Mark Zakerberg koristi umesto "prokazane" aplikacije svoje kompanije.

Sve popularnija aplikacija, poslednjih meseci stalno unapređuje svoje funkcije i uvodi nove opcije, pa je tako sada najavila i da će uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proširiti svoj sistem za plaćanje i korisnicima omogućiti razmenu kriptovaluta. Signal Payments je nova usluga, čije testiranje je zvanično najvljeno u utorak.

Reč je o "peer-to-peer" (P2P) sistemu plaćanja inegrisanom u aktuelnu beta verziju aplikacije, koja trenuto (u test fazi) podržava samo jedan protokol: "MobileCoin wallet" i odgovarajuću kriptovalutu MOB, prenosi The Verge.

Iz Signala ističu da je njihov cilj da "stave podatke u ruke korisnika", zato uvode podršku za "diskretno plaćanje" - MobilCoin.

- Sam dizajn MobileCoina podrazumeva da Signal nema pristup iznosu kojim raspolažete, kao ni vašim transakcijama. Takođe, uvodimo i mogućnost prenosa kriptovalute, u slučaju da se odlučite za drugu aplikaciju ili uslugu - poručuju iz Signala.

Zaintresovani za testiranje nove usluge moći će da joj, bar dok traje faza testiranje, pristupe samo ako se nalaze u Velikoj Britaniji, a usluzi će biti moguće pristupiti isključivo putem beta verzije aplikacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.