Izvor: B92, 02.Dec.2012, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Porez" na Google uskoro u Nemačkoj?

Pitanje uvođenja poreza na korišćenje preko Googlea multimedijskih sadržaja kao što su novinski članci ili fotografije biće predato na razmatranje pravosudnoj komisiji nemačkog Parlamenta odlučili su poslanici.

Uvođenja takse na korišćenje podataka iz štampe pokrenio je jedan broj nemačkih izdavača kako bi bio zaštićen pristup putem Interneta podacima iz novinskih članaka ili korišćenje fotografija.

"Gugle" je u utorak pokrenuo kampanju protiv ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mere u Nemačkoj pod nazivom"Odbrani svoj Veb".

U kratkom video postavljenom na Internetu Google je poručio: "Više od 10 godina mogli ste da pronađete šta ste hteli, jedan nacrt zakona neće ništa promeniti", prenela je francuska novinska agencija AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemačka uvodi porez na Google

Izvor: Capital.ba, 03.Dec.2012, 11:04

BERLIN, Pitanje uvođenja poreza na korišćenje preko „Google-a“ multimedijskih sadržaja kao što su novinski članci ili fotografije biće predato na razmatranje pravosudnoj komisiji njemačkog Parlamenta odlučili su poslanici. Uvođenja takse ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.