Ponovo napadnut imam Beganović

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo napadnut imam Beganović

SARAJEVO - Imam u Trnovi u opštini Velika Kladuša Selvedin Beganović, poznat po kritikama vehabija, ponovo je napadnut, treć put u posljednjih 25 dana.

Napad se dogodio sinoć, prije ulaska u džamiju, javio je "Dnevni avaz".

Prema istom izvoru, nepoznati napadač udario je Beganovića s leđa tvrdim predmetom u glavu, a nakon što je imam pao na zemlju pokušao ga je ubosti nožem u grudi i vrat.

Napadač je pobjegao, a povrijeđeni imam je pozvao policiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Beganović je zadobio udarac nožem u srce koji, na sreću, nije bi dubok, te ranu na vratu.

Povrijeđeni imam je kolima hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši transportovan do Kantonalne bolnice "Dr Irfan LJubijankić" u Bihaću, gdje pregledan na Odjeljenju hirurgije, ali je nakon toga na sopstveni zahtjev pušten kući.

"Avaz" navodi da je Beganović veoma uznemiren i u teškom psihičkom stanju, tim prije, jer je vidio napadača koji je bio bez maske na licu.

Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.

Beganović je bio napadnut 8. i 13. decembra. On je nakon prvog napada u više izjava medijima rekao da nikoga ne optužuje i "ne upire prstom".

Kladuška policija i dalje intenzivno radi na sva tri slučaja napada na trnovskog imama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.