Političke granice u Google mapama: Sledimo lokalne zakone

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političke granice u Google mapama: "Sledimo lokalne zakone"

Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje postoje određeni regioni koji su trenutno sporni, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije

Čini se da bi Google mogao da pokuša da ispravi ovu konfuziju u Google mapama sa opcijom političke granice.

Ova promena učiniće to tako da u zavisnosti od toga ko gleda mapu i odakle je gleda, mogla bi da pokaže nešto drugačije u odnosu na ostale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ostajemo neutralni kada su u pitanju sporne regija i granica i ulažemo sve napore da objektivno prikažemo spor na našim mapama koristeći isprekidane sive linije", reči su Itana Rasela, direktora upravljanja proizvodima Google mapa.

"U zemljama u kojima imamo lokalne verzije Google mapa, sledimo lokalno zakonodavstvo kada prikazujemo imena i granice", doado je Rasel.

Ovo nije prvi put da je Google prilagodio svoje mape zbog sporova u regionu. Na primer, kada je u pitanju mapa Krima, svi ljudi širom sveta vide da ne pripada ni Rusiji ni Ukrajini, ali u Rusiji je Krim označen kao deo zemlje.

Nedavne promene zapravo zvuče kao da Google obuhvata i ostale sporne regione, piše PC Press.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.