Pogledajte kako izgleda povratak posade iz kosmosa

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 00:03

Pogledajte kako izgleda povratak posade iz kosmosa

Reč je o saradnji NASE i Space-X...

Posada kapsule Crew Dragon stigla je do Zemlje, te se letelica sa ljudskom posadom uspešno vratila sa Internacionalne svemirske stanice.

It wasn't just the long lens. The private boats were damn close to Dragon in the water. pic.twitter.com/XROoNoHpqs

— Eric Berger (@SciGuySpace) August 3, 2020

Kapsula u kojoj su se do Zemlje dovezli Doug Hurley i Bob Behnken spustila se u Meksički zaliv, te je time završena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prva uspešna misija sa ljudskom posadom, a od Apollo misije koja se okončala pre 45 godina. Ovaj događaj obeležio je početak nove ere za kosmički program Sjedinjenih Američkih Država, te kompanije SpaceX, što znači da će i u budućnosti za svemirske letove biti zadužene privatne kompanije.

Dragon kapsula je do stanice krenula krajem maja uz pomoć Falcon 9 rekete, a na novim kapsulama koje će moći da prevoze ljudsku posadu rade i druge kompanije, pa, na primer, Boeing dobro napreduje, a uprkos softverskim problemima koji su usporili projekat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.