Počelo snimanje filma Mališan

Izvor: ItRešenja.com, 21.Sep.2018, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo snimanje filma Mališan

U etno selu Amerić nadomak Mladenovca počelo je snimanje filma „Mališan“ u režiji Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova, kreativnog tandema koji stoji iza hit filmova „Jesen samuraja“ i „Mali Budo“.

Ovaj kratkometražni film prati petnaestogodišnjeg dečaka koji tokom boravka u idiličnoj vikendici sa roditeljima otkriva vest o epidemiji zombi-virusa. Primećujući da se isto dešava i u njegovoj okolini, umesto da beži, prva reakcija mu je da tu >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << situaciju ovekoveči i objavi na društvenim mrežama ne zapažajući da njegovi najbliži gube bitku sa virusom.

Glavna uloga poverena je zvezdi evropskog filma, finskom glumcu Oni Tomili, poznatom po glavnoj ulozi sa Samjuelom L. Džeksonom u blokbasteru „Big Game“ i kultnom ostvarenju „Rare Exports“. Njegove roditelje igraju Katarina Žutić i Slaviša Čurović.

„Srećan sam što smo uspeli da za glavnu ulogu dobijemo glumca koga smo želeli“, rekao je scenarista filma Dimitrije Vojnov na konferenciji za novinare održanoj u Centru za kulturu Mladenovac, napominjući da se ekipa filma ovim ostvarenjem želi da se bavi aktuelnom temom otuđenja i uticaju savremene tehnologije i pitanjem da li više verujemo svojim očima ili vestima sa interneta.

„Imamo priliku da napravimo film kakav želimo na način kako to treba da se uradi“, dodao je Vojnov i najavio da će ovo biti jedno višeslojno ostvarenje koje će biti, pre svega, zabavno, napeto, strašno i duhovito.

Reditelj filma Danilo Bećković je rekao da će „Mališan“ trajati oko pet minuta i biće dostupan na svim medijskim platformama. „Potrudićemo se da film prikažemo na različitim filmskim festivalima, a u bioskopima će biti prikazivan kao kratki film pre dugometražnih filmova slične tematike“, kazao je on. 

„Nadamo se da će ovaj kratki film prerasti u dugometražno ostvarenje „Monte Zombi“ u kome će Oni Tomila, takođe, igrati glavnu ulogu“, napomenuo je producent filma Marko Paljić.

Predstavljajući se prisutnima, glavni glumac je rekao da je prvu reklamu snimio kada je imao samo pet godina, a da je tri godine kasnije snimio svoj prvi dugometražni film u Finskoj, a zatim je usledio „Big game“ sa Samjuelom L. Džeksonom.

„Ekipa filma je zaista odlična, a mesto na kome ćemo snimati je predivno, znatno drugačije od Finske i ja imam velika očekivanja od ovog ostvarenja“, kazao je mladi glumac.

Ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen istakao je siguran da će ovaj projekat označiti početak dobre saradnje između dve zemlje. 

„Fantastično je mesto na kome ćemo snimati scene, kao i tim sa kojim radim i ovde se osećam kao kod kuće“, rekao je Kalojan Vodeničarov, reditelj akcionih scena koji je radio na velikim holivudskim filmovima kao što su Troy, Mission Impossible, Game of Thrones, Expendables.

„Pokušali smo da definišemo stil koji odgovara žanru, a zahvaljujući produkciji dobili smo najsavremeniju tehniku“, dodao je direktor fotografije Dušan Ivanović, napominjući da će se film snima u 8K rezoluciji sa kamerom Red Helium i da će vizuelnom identitetu umnogome doprineti i sjajna lokacija na kojoj će snimanje odvijati.

Govoreći o izazovima komponovanja muzike za ovaj film, Marko Kon je istakao da ćemo ovaj put čuti nešto novo, jedan novi stil – zombi pop.

Za scenografiju filma „Mališan“ zadužena je Jelena Milinović (Jesen samuraja, Ubice mog oca, November man), a kostimograf je Ivana Stojanović.

Kako je napomenuto na konferenciji za novinare, premijerno prikazivanje se očekuje već u oktobru.

Film su sufinansirali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije uz podršku Centra za kulturu Mladenovac, a u partnerstvu sa kompanijama Honor i Granice.

Nastavak na ItRešenja.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.