Poboljšana bezbednost na Hotmailu

Izvor: B92, 28.Sep.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšana bezbednost na Hotmailu

Kompanija Microsoft dodala je nove bezbednosne funkcije na Hotmailu koje imaju za cilj da otežaju „preuzimanje" korisničkih naloga, ali i da omoguće žrtvama ovakvih napada što efikasniji način za povraćaj svog Hotmail naloga.



Do sada, korisnici Hotmaila imali su opciju da odgovore na bezbednosno pitanje ili da im sistem pošalje poruku na alternativnu email adresu, kako bi ponovo mogli da pristupe svom nalogu u slučaju da je bio hakovan ili zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što su zaboravili lozinku.

Ovaj bezbednosni sistem Microsoftovog besplatnog email servisa, nije se pokazao dovoljno efikasnim, jer su mnogi korisnici često zaboravljali bezbedonosna pitanja koji im je servis postavljao, ali i zbog toga što su pitanja bila jednostavna, pa je neko drugi relativno lako mogao da odgovori na njih.

Microsoft je sada,uvođenjem novih bezbedonosnih funkcija, omogućio svojim korisnicima da od sada prijave, odnosno registruju broj mobilnog telefona na osnovu kog će novi sistem slati „tajni kod" kako bi mogli da ponovo povrate svoju lozinku. Pored ove funkcije, Microsoft je dodao i opciju „trusted computer" pomoću koje će korisnici moći da povežu svoj računar, ili više računara, a servis će im automatski omogućiti pristup nalogu i resetovanju lozinke.

Ukoliko pak korisnici nisu podesili novi sistem zaštite, te izgube pristup svom nalogu moći će, kao i do sada, da kontaktiraju Microsoftovu podršku .

Microsoft je, pored navedenog, omogućio i funkciju "trusted sender” koja će korisnicima koji ne žele da unose svoju pravu lozinku na računarima koji se nalaze na javnim mestima slati jednokratnu lozinku na sistemski verifikovan broj mobilnog telefona korisnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hakeri ponovo napali Twitter

Izvor: ITsvet.com, 28.Sep.2010

Twitter je za samo nedelju dana drugi put bio žrtva napada zlonamernih hakera. Naime, korisnici čiji nalozi su bili inficirani crvom koji je ovoga puta napao Twitter su mogli da vide poruku postovanu na njihovom nalogu u sledećem obliku: „WTF:“ nakon čega je sledio odgovarajući URL. Ukoliko...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.