Playstation 3 crackovan

Izvor: B92, 21.Avg.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Playstation 3 "crackovan"

Prošlo je nešto više od tri godine od kada je Sony lansirao svoju platformu Playstation 3, a do danas niko nije uspeo da prođe kroz bezbednosni sistem platforme i pokrene piratski sadržaj.



Grupa hakera "PSJailbrek” iz Azije tvrdi da je uspela to da uradi i da će uskoro lansirati na tržište svoj proizvod koji omogućava igračima da pokrenu piratski softver.

Radi se o USB flash disku koji u sebi ima integrisnu "jailbreak” alatku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja omogućava igračima da pokrenu piratske igre i da ih nasnime na hard disk konzole.

Softver koji se nalazi na USB konvertuje konzolu u "debug” jedinicu koja je prevashodno namenjena ovlašćenim programerima da testiraju konzolu, a kako sada stvari stoje ista će biti najzaslužnija za pokretanje piratskog sadržaja. Kako tvrde iz grupe sve što je potrebno da uradite da bi ste pokrenuli piratske igre jeste da priključite USB u konzolu i startujete je.

Hakeri takođe tvrde da ovaj adapter može da blokira Sonijeve obavezne nadogradnje firmwarea, koje bi onemogućile da ova alatka bude dalje upotrebljiva.

Sony se nakon ovog objavljivanja nije oglasio, a pojedini sajtovi koji vrše prodaju Playstation 3 opreme već su uvrstile ovaj proizvod u svoje kataloge, po ceni od oko 169 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.