PlayStation 3 puni pet godina

Izvor: ITsvet.com, 20.Nov.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PlayStation 3 puni pet godina

Kompanija Sony je u toku jučerašnjeg dana obeležila petu godišnjicu svog PlayStation 3 proizvoda. Ovaj sistem prvi put je predstavljen 17. novembra 2006. godine. Sony je do kraja septembra meseca isporučio 55.5 miliona konzola na globalnom tržištu, a sve su prilike da će brojku od 56 miliona isporučenih konzola uskoro premašiti. Sistem je imao loš start na tržištu, a odluka kompanije da ugradi Blu-ray drive imala je krucijalnu ulogu za pobedu ovog disk formata, ali je to uticalo i na povećanje cene što je dovelo do toga da PS3 bude skuplji od Wii i Xbox 360 i još se prodavao uz gubitak.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Novi Xbox naredne godine

Izvor: ITsvet.com, 20.Nov.2011

Postoji velika mogućnost da Microsoft predstavi novo izdanje Xbox 360 u toku naredne godine. Ova kompanija je velikim studijima već obezbedila test uređaje koje odlikuju iste specifikacije kao naslednika Xbox 360 dok bi prvi razvojni alati namenjeni programerima trebali da se pojave krajem decembra...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.