Plants vs. Zombies

Izvor: B92, 20.Jan.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plants vs. Zombies

Da li ste dovoljno spretni da sačuvate gazdinu kuću od najezde zombija?

Igor Conić




Horda undeadova je izgleda trendi šlagvort za video igre u poslednje vreme, međutim nijedna od njih nije toliko urnebesno smešna kao što je to Plants vs. Zombies. PoPCap igra sa svojom laganom kontrolom, neodoljivim biljkama i simpatičnim zombijima izmamiće vam osmeh na lice i skratiti dokolicu.

Vaš glavni zadatak u igri jeste da biljakama i dobrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strategijom odbranite gazdinu kuću od najezde protivnika. Na početku svake misije imaćete određeni broj biljaka koje ćete saditi po različitim lokacijama oko kuće, po dvorištu, oko bazena ili čak na krovu. Svaka lokacija donosi svoje zahteve i otežavajuće okolnosti sa kojima se morate izboriti ,pa kada na ekranu vidite tekst 'Waves of Zombies Are Coming’ spremite vaše prstiće, jer počinje bespoštedna borba biljaka i zombija.

Svaka biljka poseduje jedinstvene sposobnosti koje ćete iskoristiti u izgrdanji odbrambenog zida. Sama mehanika gameplaya uključuje i zarazano sakupljanje kartica, čime ćete obogatiti dek sa specifičnim biljkama. Sunce je primarni izvor energije, pa je njegovo sakupljanje od vitalne važnosti. Sađenje suncokreta će vam tako sakupljati energiju, dok će vam napadači, kao što su peashooteri, trošiti energiju ispaljivanjem graška na neprijatelje. Zasadite lešnik i usporićete zombije. Kada uzmete u obzir da biljaka ima na stotine i da postoje posebne vrste za sađenje noću biće vam jasno kakve sve postoje taktike odbrane i koliko ova igra može biti drigačija svaki put kada je igrate.

Sa druge strane, postoje različite vrste zombija a svaki od njih se koristi različitom taktikom, koju primenjuje u savladavanju prepreke. Tako će npr. neki zombiji kopati jamu ispod vaše biljke, drugi će doći sa kosilicom, a treći sa merdevinama kako bi zaobišli vaše barijere. Ipak, igra nije tako teška pa ćete ekran 'The Zombies Ate Your Brains!’ viđati vrlo retko. A možda ćete se upravo zato i brzo zasititi ove igre.

Pored Adventure postoje još i Puzzle, Minigame, Survival i Zen Garden modovi, pa je nabavka ove igre pravi recept za pravljenje krakog predaha.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.