Piratska verzija serije Game of Thrones je savršen način da zarazite računar malverom

Izvor: Informacija.rs, 09.Apr.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piratska verzija serije ''Game of Thrones'' je savršen način da zarazite računar malverom

Prošle nedelje, web sajt Torrent Freak je objavio da je premijerno prikazivanje prve epizode treće sezone televizijske serije "Igra prestola" ("Game of Thrones") oborilo sve rekorde u istoriji internet piraterije, sa oko milion preuzimanja prve epizode u danu kada je objavljena. Malveri su uvek bili deo fajl šeringa, mnogo pre BitTorrent-a, u vreme Napster-a, eDonkey-a, Limewire-a. Stručnjaci upozoravaju da rekordi koje beleži Igra prestola neminovno privlače i interesovanje sajber kriminalaca koji nastoje da iskoriste popularnost serije za distribuciju malvera.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Holivud opominje srpske „pirate”

Izvor: Politika, 09.Apr.2013

Od 2006. godine podnete su prijave protiv 354 osobe zbog kršenja autorskih prava na internetu, a 180 krivičnih postupaka je završeno osuđujućim presudama ..Slučaj dvoje Amerikanaca koji moraju mnogo da plate zbog nelegalnog skidanja muzike trebalo je da posluži kao upozorenje ostalim internet-piratima,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.