Piratizovani Windows ima sigurnosne probleme

Izvor: ITsvet.com, 16.Dec.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piratizovani Windows ima sigurnosne probleme

Microsoft je pokrenuo novu kampanju protiv piraterije na teritoriji Kine da bi naglasio rizik koji prati kupovinu piratizovanih verzija softvera. U okviru najnovijeg istraživanja, Microsoft je kupio 169 računara u različitim prodavnicama širom Kine, nakon čega je zaključeno da su na svim kupljenim uređajima bile instalirane piratske verzije Windows operativnog sistema, a na 91% pronađeno je prisustvo štetnih softvera ili veliki broj sigurnosnih slabih tačaka. U zvaničnom saopštenju kompanije se navodi da je u porastu broj sajber napada na poslovne korisnike na teritoriji Kine.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Adobe primorao Google da objavi zakrpu

Izvor: ITsvet.com, 17.Dec.2012, 13:02

Nakon što je kompanija Adobe objavila zakrpu za Flash u okviru Patch Tuesday, Google je bio primoran da istoga dana objavi sigurnosnu zakrpu za Chrome Web pretraživač. Google je unapredio Chrome pretraživač čime je rešen problem postojanja šest slabih tačaka, a istovremeno je unapređen i Adobe...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.