Pinterest vredi 1,5 milijardi dolara

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pinterest vredi 1,5 milijardi dolara

Pinterest, jedna od popularnih društvenih mreža, i trenutno 16. najposećeniji sajt u Americi, podigao je 100 miliona dolara u novoj rundi finansiranja, saznaje WSJ.

Vrednost kompanije procenjena je na 1,5 milijardi dolara.

Iz kompanije još uvek nisu zvanično potvrdili ovu informaciju, ali Mashable piše da će se to dogoditi danas ili sutra.

Ovaj sajt prenosi i da će novac biti korišćen za globalnu ekspanziju.

Pinterest funkcioniše tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što kreirate svoje ploče (boards), a unutar njih kategorije u koje možete stavljati fotografije, poruke, linkove i ostali sadržaj koji se inače nalazi na društvenim mrežama. Postove 'pintujete', 'zakačite' u kategoriju u koju želite.

Postovi se zovu 'pinovi' i možete ih komentarisati, repinovati i lajkovati. Na Pinterestu imate 'followere', a na Facebooku i Twitteru možete deliti sadržaj koji stavljate na Pinterest.

Sajt je lansiran marta 2010. godine, najpre kao zatvorena beta, da bi se kasnije prešlo u otvorenu beta varijantu, što znači da je registraciju potrebna pozivnica.

Ovaj kalifornijski start-up vodi Ben Silberman, a prema podacima iz prethodnog meseca ova mreža ima 20 miliona korisnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.