Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet potpuno ludih Pokemon Go priča

Pokemon Go je u svojoj kratkoj istoriji prilično uticao na ljude širom planete da prave svakakve gluposti.

1. Igrači Pokemon Go završili na zagrebačkoj psihijatriji… Bukvalno.

Potpuna otkačena jurnjava za Pokemonima zaludela je svet, a histerija nije zaobišla ni naše prostore. Ne možemo a da ne pomenemo neverovatnu priču kad su igrači Pokemona završili na psihijatriji Vrapče u Zagrebu.

Klinika je na svojoj Facebook stranici objavila:"Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje 'napuniti baterije' za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri 'napuniti levele' svojim Pokemonima."

Dobili smo i službeni odgovor od direktora klinike Prof. dr. sc. Vlade Jukića:

"Nemamo ništa s činjenicom da je u igru Pokemon uključena Galerija Slava Raškaj koja je, kao kulturni centar bolnice u kojoj se održavaju likovne izložbe, ali i u kojoj bolesnici slikaju, u sastavu Klinike za psihijatriju Vrapče. Ja kao ravnatelj jučer sam obaviješten o toj činjenici i to od djelatnika bolnice. Sve je shvaćeno kao šala.“

2. Olimpijac napravio račun od 5.000 dolara

Kohei Uchimura je gimnastičar koji se u Brazilu na Olimpijskim igrama takmiči za Japan. Dok brani boje svoje zemlje, on traži Pokemone po favelama i plažama Rija. Verujemo da je to veoma zabavno, i zaista se ne možemo setiti ničeg drugog što bismo radili u Brazilu, ali ta akcija ga je koštala 4.954 dolara! Zašto? Zato što je naš junak smetnuo sa uma da je u romingu i da Pokemon Go i te kako troši megabajte.

Nakon što je operateru objasnio da je samo jurio Pokemone, uspeo je da ih ubedi da ukinu ekstra troškove i da mu naplate samo 30 dolara interneta na dan. Što su, složićete se, najbolje potrošene pare u Brazilu. Za ostale ludosti koje su se dešavale Pokemon igračima kliknite OVDE ili posetite sajt IGN Adria.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.