Pet načina da izbegnete praćenje

Izvor: ITsvet.com, 05.Sep.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet načina da izbegnete praćenje

Web špijuni sve su dosetljiviji pa više ni režim privatnog pretraživanja ne daje mnogo rezultata. Šta korisnici mogu uraditi da izbegnu praćenje? Sledi pet načina na koji to možete ublažiti. Prvo je potrebno blokirati reklamne sadržaje i super-kolačiće, drugo što treba uraditi jeste unaprediti sigurnost i povećati brzinu pretraživanja, sledeća stvar koju možete učiniti jeste da podesite vaš pretraživač da vrši brisanje istorije, cache i kolačića pri zatvaranju. Četvrta stvar koja se preporučuje jeste da se odjavite svaki put kada prestanete da koristite Web servise i peta stvar je da šaljete i primate poštu sa Webmail naloga preko desktop e-mail programa.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Pet načina da izbegnete praćenje

Izvor: S media, 05.Sep.2011

Web špijuni sve su dosetljiviji pa više ni režim privatnog pretraživanja ne daje mnogo rezultata. ..Šta korisnici mogu uraditi da izbegnu praćenje? Sledi pet načina na koji to možete ublažiti...Pretvaraju vaše mejlove u pisma..Prvo je potrebno blokirati reklamne sadržaje i super-kolačiće,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.