Paranoid – Nov način borbe protiv virusa

Izvor: Baguje.com, 20.Nov.2011, 03:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paranoid – Nov način borbe protiv virusa

Kompanija Nyotron, osnovana u Izraelu, priprema novi način borbe protiv svih vidova štetnog softvera (virusi, crvi, trojanci, spam...). Uskoro dostupan javnosti, Paranoid, u kojeg je uloženo preko tri miliona američkih dolara i tri godine rada, u beta je fazi razvoja.

Nova tehnologija radi u realnom vremenu u okviru jezgra operativnog sistema (kernel). Posle instalacije, postaje sastavni deo operativnog sistema, i program se bazira samo na funkcijama kernela (odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << momenta pre nego što se one izvrše). Analiza je zasnovana na programskom jeziku razvijenom u okviru Nyotrona, i njegova karakteristika je što može da razume redosled izvršenih operacija, njihov kontekst, i nešto što se zove njihova normativnost. Uz to koriste se najmanja moguća potrošnja procesora.
Sada vam neće biti više potrebni različite vrste odbrambenih programa (antivirus, antispam, firewall...), već će jedna aplikacija analizirati vaše ponašanje, i istovremeno vaš štititi. Razumljivije rečeno, Paranoid će razlikovati dobre i loše procese, a štetni procesi će biti sprečeni i pre nego što se pokrenu.
Da sve ovo ima nekog smisla govori činjenica da je na čelu kopmanije Nir Gaist, 23-godišnjak koji je još sa 13 godina počeo da radi u Microsoftu kao savetnik Bila Gejtsa i Stiva Balmera. Između ostalog je poznat i po tome što je u ulozi testera iz bezbednosnih razloga hakovao sisteme brojnih velikih kompanija širom sveta. Nedovoljno je spomenuti da su brojni proizvođači pokazali interesovanje za novu tehnologiju, a valjda neće proći mnogo vremena, a da ne isprobamo ovu novu i zanimljivu tehnologiju.
Izvor: Svet Kompjutera (G+ post)
Slični postovi:Google predstavio Android 3.0 Honeycomb25 godina od prvog virusaBrzo uklanjanje virusa Zbot !

Post "Paranoid - Nov način borbe protiv virusa" je objavio Vule za sajt Baguje.COM, dana 20. 11. 2011.
Kategorije: Sigurnost | Tagovi: spyware



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.