POVRATAK VINDOUZA 95: Stari operativni sistem ponovo dostupan korisnicima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVRATAK VINDOUZA 95: Stari operativni sistem ponovo dostupan korisnicima!

Ako vas obuzima nostalgija...

Vindouz 95 (Windows 95) je u svoje vreme smatran operatvnim sistemom koji je bio glavni izbor velikog broja korisnika.

Sada je, za one koji žele da ponovo prožive uspomene iz starih dana, Vindouz 95 dostupan kao aplikacija za računare. "Slack developer" Feliks Rizberg je zadužen za to da ovaj projekat postane realnost, a baziran je na postojećem veb projektu koji podržava Vindouz 95, 98 i gomilu drugih operativnih sistema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ovo je jedini način da se zaštitite na Viberu! Pratite ova 4 koraka!

pic.twitter.com/8H5PAJETC9

— FikoR (@FikoR87) August 27, 2018

Najnovija aplikacija od korisnika ne zahteva da kreira zaseban boot disk ili softver, već se pokreće kao regularna aplikacija, što znači da je Vindouz 95 moguće pokretati i na Vindouzu 10.

Kompletna aplikacija je kompresovana i teška je 129MB, a može se preuzeti sa Github-a. Najbolja stvar je da izgleda da podržava više operativnih sistema, kao što su macOS i Linux, a ne samo Vindouz.

Špstojaće i starije verzije Majkrosoftovih aplikacija, kao što su Vordped, MS Pejnt i Majnsviper, koje se mogu pokretati u okviru Vindouz 95 aplikacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.