POREKLO IMOVINE Ovi poslanici su najviše uvećali imovinu. Odakle im pare?

Izvor: Blic, 06.Jan.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POREKLO IMOVINE Ovi poslanici su najviše uvećali imovinu. Odakle im pare?

„Ne možete mene stavljati u kontekst s onima koji žive samo od politike! Ja sam i privrednik! Uz to živim u zajednici sa 12 članova porodice”.

Ovako lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma komentariše za „Blic” činjenicu, koju smo juče objavili, da je među 250 poslanika Skupštine Srbije u poslednje dve godine najviše uvećao imovinu.

- Ma neću da komentarišem ništa! Živim sa suprugom, dva sina, dve snaje, majkom i petoro unučadi u Končarevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kraj Jagodine. Svi osim dece su u radnom odnosu... - ljutito nam je rekao Marković.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Palma je za dve godine napravio pomoćne objekte od 569 kvadrata, stambeni prostor od 220 kvadrata i salu za rekreaciju od 110 kvadrata. Sve ovo je dodao na - kuću od 550 kvadrata, plac od 4,57 ari i nasleđeno imanje od 3,90 hektara. On ne prima platu ni kao poslanik ni kao predsednik Skupštine grada Jagodine, već poseduje više privatnih firmi.

Lider LSV Nenad Čanak, rekorder broj dva, u 2015. godinu ušao je sa novom „škodom superb ambišn” i kućom od 145 kvadrata, za koju je zamenio jednosoban stan. Od imovine je već imao kuću od 144 kvadrata, kao i džip „rengler”. On kao poslanik prima 105.000, i 37.887 dinara kao predsednik NP “Vojvodinašume”.

- Zar ne bi trebalo da vam predmet interesovanja budu oni koji kriju imovinu? Sve promene u mom imovinskom stanju su u skladu sa zakonom prijavljene Agenciji. Nemam šta tu da dodam - rekao nam je Čanak.

Igor Bečić, potpredsednik parlamenta iz redova SNS, nije želeo da komentariše svoje treće mesto među „rekorderima”. On je kupio stan od 78 kvadrata, koji je pridodao na kuću od 256 kvadrata koju od ranije poseduje.

Bečić u Skupštini prima paušal od 30.000 dinara, a platu od 130.000 dinara u „Srbijagasu”. Sem toga, devedesetih je ranjen na ratištu u Vukovaru, pa prima i invalidninu 6.000 dinara mesečno.

Zoran Antić iz SNS, koji živi od 100.000 dinara poslaničke plate, pazario je samo tokom 2014. tri njive od 200 ari, dok se poslanik DS Ivan Jovanović odlučio za automobile, te je „opel insignijom” zamenio „pežo 407“. Jovanović prima ukupno 117.000 kao poslanik i odbornik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.