PC Press Top 50: Nagrada za B92.net

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PC Press Top 50: Nagrada za B92.net

Sajt B92.net dobio je nagradu kao najbolji u kategoriji "Vesti" u 2014. u tradicionalnom godišnjem izboru časopisa PC Press za najbolje sajtove, dok je priznanje i mesto među najboljima dobila i naša Windows Mobile aplikacija.

Kako se navodi u obrazloženju PC Pressa, B92.net je nagrađen u izboru "Najbolje onlajn stvari 2014" zbog svog sadržaja i zbog univerzalne prisutnosti na svim platformama.

"B92 je za mnoge korisnike primarni izvor informacija, pre svega zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što se prilagodio svim uređajima – dok ste kod kuće pratite ga na televizoru, dok ste na putu informiše vas kroz Web browser vašeg laptopa, a dok ste u pokretu sa vama je mobilna aplikacija odlično prilagođena svakoj platformi. Ključ uspeha su, naravno, same vesti iz raznih oblasti, od politike, preko biznisa, kulture, sporta i lifestyle tema, pa do automobila i IT-ja. Konkurencija u ovoj oblasti je veoma oštra i sitnice odlučuju, a ove godine na stranu B92 je „pretegla“ pre svega univerzalna prisutnost na svim platformama", navodi PC Press.

U izboru je posebno istaknuta i naša Windows Mobile aplikacija za koju se kaže: "Na svim platformama B92 radi glatko i brzo, pa je i aplikacija za Windows Phone mala i jednostavna, nenametljivo servira informacije i mnoge druge sadržaje koje proizvodi ova medijska kuća."

Priznanja pobednicima uručena su na svečanom skupu održanom 29. januara 2015. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Izbor pedeset najboljih domaćih sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od početka razvoja interneta u Srbiji, 1997. godine. U ovogodišnjem, 18. po redu izboru pored sajtova odabrani su i najbolji nastupi na društvenim mrežama, kao i najbolje mobilne aplikacije.

U kategoriji Vesti pobedio je sajt b92.net, u kategoriji Servisi sajt poreskauprava.gov.rs, u kategoriji Baza znanja sajt britishcouncil.rs, u kategoriji Život sajt narodnopozoriste.rs, u kategoriji Blog sajt psihoverzum.com.

Najbolji nastup na društvenim mrežama imala je Facebook stranica Naftne industrije Srbije, a nagradu publike za celokupni online nastup u 2014. godini osvojila je kompanija Strauss Group.

Dodeljena su i priznanja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje. U kategoriji Android priznanje je dobila aplikacija TopEleven, u kategoriji iOS aplikacija SBB D3GO a u kategoriji Windows Mobile aplikacija Eurobank m-B@nking.

Prisutnima su se obratili gospodin Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press i Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, kao i dobitnici priznanja.

Pokrovitelj akcije je Skupština grada Beograda, a prijatelji izbora su RNIDS i agencija Pioniri Communications.

Kompletan spisak pedeset najboljih sajtova objavljen je u časopisu PC #218 kao i na Web adresi www.pcpress.rs/pcpress-top50-2014.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.