Ove 3 stvari mogu da prizemlje Amazonove dronove

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove 3 stvari mogu da prizemlje Amazonove dronove

Džef Bezos želi da korisnicima Amazona ponudi krajnje nesvakidašnju uslugu – kupljene stvari uskoro bi mogle da stižu uz pomoć dronova direktno pred njihova vrata, međutim, postoje određeni problemi koje kompanija prvo mora da reši da bi ova ideja postala stvarnost.

Amazonova ideja trenutno nije legalna. Po pravilima Federalne asocijacije za avijaciju, dronovi ne mogu da se koriste u komercijalne svrhe niti da lete na visinama iznad 122 metra a nije im dozvoljeno ni preletanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznad naseljenih područja – što je možda najveći problem pošto bi dronovi upravo tu trebalo da dostavljaju pakete.

Čak i najsofisticiraniji dronovi nisu previše pametni. Primera radi, oni nisu u stanju da identifikuju broj kuće kao ni ulazna vrata, a veliki problem bi im svakako bilo da pozvone na ista kako bi obavestili vlasnika da je njegov paket stigao. naučnici trenutno rade na otklanjanju ovh problema, mada bi za njihovo rešavanje moglo da prođe više od 5 godina.

Ovi dronovi uopšte nisu jeftini. Dronovi koje bi Amazon trebalo da koristi koštaju oko 50.000 dolara. Godišnji troškovi za vozača i kamion iznose 40.000 dolara i on je u stanju da tokom dana isporuči 75 paketa. Sa druge strane, Amazonu bi bilo potrebno šest dronova kako bi postigao isto.

Iako se ova ideja kompanije svidela mnogima, ipak ćemo morati da sačekamo neko vreme pre nego što nebo bude prekriveno dronovima sa Amazonovim oznakama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ove tri stvari mogu da prizemlje Amazonove dronove

Izvor: Capital.ba, 04.Dec.2013, 06:41

NJUJORK, Džef Bezos želi da korisnicima Amazona ponudi krajnje nesvakidašnju uslugu – kupljene stvari uskoro bi mogle da stižu uz pomoć dronova direktno pred njihova vrata, međutim, postoje određeni problemi ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.