Ovaj moćni telefon je nešto NAJBLIŽE FOTOAPARATU do sada! Ima čak i poklopac za objektiv (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 09:23

Ovaj moćni telefon je nešto NAJBLIŽE FOTOAPARATU do sada! Ima čak i poklopac za objektiv (VIDEO)

Čuvena nemačka Leica nedavno je predstavila svoj prvenac u svetu premijum telefona koga odlikuje sve ono po čemu je ta kompanija decenijama prepoznatljiva...

Poznati proizvođač fotoaparata Leica, lansirao je svoj prvi pametni telefon - Leitz 1. Uređaj je ime dobio po Ernstu Lajcu, čoveku koji je 1924. godine promenio svet fotografije svojim izumom filma od 35 milimetara.

Japanska kompanija Sharp u maju je predstavila svoj novi pametni telefon Aquos R6 sa jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kamerom, opremljenom jednoinčnim CMOS senzorom razvijenim u saradnji sa Leicom.

Leica je sada taj telefon "prepakovala" i rebrendirala, i tako dobila svoj prvi pametni telefon Leitz Phone 1, uređaj opremljen moćnim osmojezgarnim Snapdragon 888 5G procesorom.

Uređaj dolazi sa 12GB RAM-a, 256GB interne memorije za skladištenje podataka, opremljen je OLED ekranom dijagonale 6,6 inča, rezolucije 1.260 x 2.730 piksela. Uređaj podržava 5G i Wi-Fi 6 standarde.

Dizajn telefona delo je Leicinog dizajn studija. Uređaj dolazi u aluminijumskom kućištu od eloksiranog srebra, a za ukupnu čvrstinu u izdržljivost tu je Corning Gorilla staklo.

Glavna kamera je opremljena jednoinčnim CMOS senzorom od 20,2MP, sa otvorom blende od f/1.9, elektronskom stabilizacijom slike i autofokusom sa digitalnim zumom od 6X. Prednja selfi kamera ima senzor od 12,6MP, sa vidnim poljem od 78 stepeni.

Kamera ima okrugao oblik koje podseća na objektive fotoaparata, a dolazi i sa zaštitnim poklopcem objektiva koji se za uređaj spaja magnetom. Snima fotografije u RAW i JPG formatima, dok poseban softver koji je razvila Leica nudi foto efekte vrhunskog kvaliteta (bokeh, korekcija boja, podešavanje ivica, realistična redukcija šuma). Nemačka kompanija je u svoj prvi telefon dodala i vidžet koji korisniku nudi veliki izbor fotografija iz međunarodne Leica galerije.

Leitz Phone 1 će su u početku prodavati isključivo na japanskom tržištu, i to po ceni od 1.700 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.