Otkriven veliki propust u milionima Intelovih čipova

Izvor: Informacija.rs, 04.Jan.2018, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven veliki propust u milionima Intelovih čipova

Na samom početku 2018. milioni korisnika Windows, Linux i Mac računara širom sveta su u problemu zbog velikog i ozbiljnog propusta u dizajnu Intelovih čipova zbog koga su Microsoft, Linux i Apple prinuđeni da ažuriraju svoje operativne sisteme. Iako Intel još uvek nije objavio detalje o ovom propustu, veruje se da on utiče na čipove u milionima računara. Razlog zbog čega je ovaj propust sve do ove nedelje bio pod velom tajne je verovatno to što je Microsoftu bilo potrebno vreme za zakrpu koja će korisnicima biti dostupna u utorak, sledeće nedelje, kada kompanija bude objavila mesečni paket ažuriranja.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Otkriven defekt u milionima kompjuterskih čipova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2018

Ozbiljan defekt otkriven u dizajnu Intelovih kompjuterskih čipova zahtijevat će od Microsofta, Linuxa i Applea da ažuriraju svoje operativne sisteme na kompjuterima širom svijeta.  Vjeruje se da su tokom protekle decenije ovim defektom pogođeni čipovi u milionima kompjutera, izvještava BBC. Britanski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.