Otkriven veliki plan OpenAI-ja: Roboti koji govore VIDEO

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 17:32

Otkriven veliki plan OpenAI-ja: Roboti koji govore VIDEO

OpenAI ima velike planove i svi vode u jednom pravcu – razvoju humanoidnih robota.

Kompanija OpenAI, koja je najpoznatija po kreiranju ChatGPT AI četbota, sklopila je saradnju sa kompanijom Figure AI u razvoju naredne genetracije AI modela za robote, za koji veruju da će biti od pomoći u svakodnevnom životu.

Iz Figure AI kažu da rde na poboljšanju mogućnosti svojih robota, tako što će iskoristiti istraživanje i modele kompanije OpenAI kako bi robotima omogućili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da koriste govor u izražavanju razuma i obradi podataka.

Zanimljivo je da Figure AI podržavaju i potpomažu giganti, kao što su Microsoft, NVIDIA i Amazon.

OpenAI ne krije da svoje uverenje da su roboti u stanju da preoblikuju budućnost poslova, a prošle godine je uložila 23,5 miliona dolara u robotiku i startap 1X Technologies.

"Uvek smo planirali da se vratimo robotici i vidimo budćnost sa Figure-om u istraživanju onoga šta humanoidni roboti mogu da postignu kada ih pokreću visoko sposobni multimodalni modeli. Oduševljeni smo dosadašnjim napretkom Figure-a i radujemo se zajedničkom radu na otvaranju novih mogućnosti kako roboti mogu da pomognu u svakodnevnom životu", istakao je Piter Velinder iz kompanije OpenAI.

Figure AI kaže da je njihov robot, sa imenom Figure-01, sposoban da pruža podršku u oblastima proizvodnje, logistike, sklasišta i maloprodaje.

Nedavno je objavljen i video u kojem Figure-01 rukuje aparatom za pravljenje kafe, a ističe se da je AI sve naučio posmatrajući ljude kako rukuju aparatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.