Otkriven 0-day propust u Java koji hakeri koriste u napadima

Izvor: Informacija.rs, 14.Jul.2015, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven 0-day propust u Java koji hakeri koriste u napadima

Zato što su veoma efikasni, 0-day exploiti se često koriste u ciljanim napadima. To je prethodne nedelje pokazalo i otkriće nekoliko 0-day exploita koji su pronađeni u podacima koji su procureli na internetu posle hakerskog napada na proizvođača špijunskog softvera kompaniju Hacking Team. Međutim, ovo nije priča o još jednom propustu iz arsenala Hacking Teama. Istraživači iz kompanije Trend Micro otkrili su još jedan 0-day exploit koji koristi grupa koja je odgovorna za operaciju ekonomske i sajber špijunaže Pawn Storm.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

iPhone, jailbreakovan ili ne, može biti inficiran špijunskim softverom Hacking Teama

Izvor: Informacija.rs, 14.Jul.2015

Prošlu nedelju obeležio je hakerski napad na Hacking Team, proizvođača špijunskog softvera koji koji ova italijanska kompanija reklamira kao “nevidljivi”softver kome je teško ući u trag. Stotine gigabajta podataka koje su hakeri ukrali od kompanije i objavili na internetu otkrili su da se...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.