Izvor: B92, 04.Avg.2021, 15:34

Oppo objavio 2. generaciju svoje tehnologije kamere ispod ekrana

Kompanija je mnogo radila na poboljšanju kvaliteta ekrana na mestu kamere, ali i kvaliteta same kamere, što je rezultiralo proizvodom koji je sve bliže gotovom proizvodu.

Dve godine po predstavljanju svog prvog radnog prototipa, Oppo je predstavio svoju novu tehnologiju kamere ispod ekrana.

Panel je razvijen u saradnji sa BOE, jednim od najvećih proizvođača ekrana u Kini. Kompanije su razvile inovativnu geometriju piksela koja smanjuje veličinu svakog piksela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u području iznad objektiva kamere, dostižući 400 ppi. Oppo je takođe zamenio standardne ekrana koji se nalaze ispod ekrana, novim providnim materijalom, omogućavajući da prođe više svetla.

Iz Oppo-a objašnjavaju da rade uz pomoć „precizne tehnologije algoritamske kompenzacije“ kako bi ponudili svetlinu celog ekrana za kontrolu sa odstupanjem od oko 2%. USC (tehnologija kamere ispod ekrana) će omogućiti precizan prikaz manjih fontova pri čitanju e-knjiga, pregledavanju vesti ili navigaciji pomoću mapa, saopštili su iz kompanije

Oppov američki istraživački institut radio je na algoritmima koji će pomoću veštačke inteligencije osigurati smanjenje šuma. Mutne slike i odsjaji bile su glavna briga, ali Oppo tvrdi da je obučavao svoj AI koristeći desetine hiljada slika za kontrolu problema. Nažalost, kompanija nije otkrila kada ćemo videti tehnologiju u uređajima spremnim za tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oppo objavio 2. generaciju svoje tehnologije kamere ispod ekrana

Izvor: B92, 04.Avg.2021

Kompanija je mnogo radila na poboljšanju kvaliteta ekrana na mestu kamere, ali i kvaliteta same kamere, što je rezultiralo proizvodom koji je sve bliže gotovom rešenju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.