On može da bude vrlo nepristojan i da povredi vaša osećanja VIDEO

Izvor: B92, 26.Nov.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On može da bude vrlo nepristojan i da povredi vaša osećanja VIDEO

Ne samo da roboti mogu da pobede ljudske igrače u video - igrama, već mogu i da ih dekoncentrišu, i da im povrede osećanja tokom takmičenja.

Nova studija koju su sproveli eksperti sa Univerziteta Karnegi Melon, iz Pensilvanije, imala je neobičnog, ali odgovarajućeg saučesnika - humanoidnog robota pod imenom Peper, koji je programiran tako da dobacuje drugim igračima tokom igranja video igara.

Iako su u pitanju bile relativno bezazlene opaske, robot je ipak uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dopre do onih kojima se obraćao, što je negativno uticalo na njihovu sposobnost da se koncentrišu na igru, piše Futurism.

Tokom studije sa robotom se "obračunalo" 40 igrača u 35 rundi igre Guards and Treasures. Robot ih ponekada ohrabrivao, a ponekada komentarisao njihovu igru rečenicama poput: "Moram da primetim da si užasan igrač!"

Tokom studije je zaključeno da su igrači imali bolje rezultate dok ih je robot podržavao i, naravno, slabije kada su komentari bili negativni.

Saznanje da robotski komentari mogu da utiču na ljudsko samopouzdanje dragoceno je za dalji razvoj veštačke inteligencije, ali i društva uopšte, budući da se još jednom pokazalo da je podrška od vitalnog značaja za napredak svakog pojedinca, prenosi PC Press.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

On može da bude vrlo nepristojan i da povrijedi vaša osjećanja

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2019

Ne samo da roboti mogu da pobjede ljudske igrače u video - igrama, već mogu i da ih dekoncentrišu, i da im povrijede osećanja tokom takmičenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.