Održano finale WCG-a

Izvor: B92, 10.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano finale WCG-a

7. septembra u hali 2 Beogradskog sajma održano je nacionalno finale sve poznatije cyber olimpijade – World Cyber Games.

Jovana Milićević




Nakon pretkvalifikacija održanih u većim gradovima Srbije, 128 najboljih gejmera takmičilo se za mesto među prvih devet koji će se plasirati na svetsko finale u Kelnu.

Pobednici u pet zvaničnih kategorija su Lav Kovač (Novi Sad) u kategoriji Command&Conquer, Nemanja Đurkić (Jagodina) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u FIFA 2008, a u kategoriji Warcraft 3 Frozen Throne pobednik je Beograđanin Milorad Gavrilović. Našu zemlju na svetskom takmičenju u Need for Speedu predstavljaće Uroš Sandić (Beograd), a članovi beogradskog tima neWave, koji čine Milan Ćasić, Marko Milić, Vladimir Korać, Marko Bizić i Nemanja Bošković, pobednici su kategorije Counter Strike 1.6.

Pored ovih zvaničnih disciplina, održano je i takmičenje u tenisu na Nitendo Wii konzoli za predstavnike medija, takozvani "Medijski Wiimbldon", ali i Happy-Prima turnir za najmlađe u igri Bubble Trouble gde je trijumfovala devetogodišnja Nevena Ilić.

Naši reprezentativci takmičiće se na svetskom finalu u Kelnu u periodu od 5. do 9. novembra, gde se ove godine očekuje rekordan broj zemalja učesnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.