Odobreno zapošljavanje u tri javne institucije

Izvor: Blic, 01.Dec.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno zapošljavanje u tri javne institucije

Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je danas saglasnost za novo zasnivanje radnog odnosa ili produžetak ugovora u službama Poverenika za informacije od javnog značaja, Fiskalnog saveta i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Odbor je dao saglasnost da se u službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zaposli sedam novih lica pošto se prethodno raspiše konkurs.

Poverenik Rodoljub Šabić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je na sednici da će, i kada tih novih sedam lica bude zaposleno u njegovoj službi, to iznositi dve trećine od potrebnih kapaciteta, On je ponovio ranije iznete podatke da je trenutno 1.600 aktivnih predmeta i da mesečno stiže 700 novih.

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović rekao je, tokom rasprave, da neće podržati novo zapošljavanje i zatražio da se Odboru dostave podaci o platama u službi Poverenika, na šta mu je Šabić odgovorio da su podaci o platama objavljeni na sajtu te institucije.

Sa stavom Petrovića nisu bili saglasni poslanici SNS i SPO Ljubiša Stojmirović i Olgica Batić, koji su istakli da Odbor ne može da koči razvoj te institucije i da nije na tom skupštinskom telu da određuje plate.

To je ujedno bila i jedina rasprava na sednici, na kojoj je zatim odobreno da se produžio ugovor za četvoro poslenih na privremenim i povremenim poslovnima u Fiskalnom savetu u Stručnim službama tog saveta.

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković precizirao je da se ne radi o novom zapošljavanju, već produženju ugovora licima zaposlenim na privremenim i povremenim poslovima, čiji ugovor je limitiran na 120 dana.

„

Sada ćemo moći da ih zaposlimo za stalno, a kod vas dolazimo s vremena na vreme jer pažljivo zapošlajvamo, pošto u državi ne postoji veliki borj stručnjaka koji su nama potrebni“, objasniko je Vučković.

Odbor je takođe dao saglasnost i Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki za zasnivanje radnog odnosa za troje novih lica.

Ristivoje Đokić iz te komisije podvukao je da je za sledeću godinu planiran manjin budžet za 10 miliona dinara, ali da se zapošljavanje troje lica uklapa u taj plan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šabić: Srbijagas nije dostavio informacije o Južnom toku

Izvor: Blic, 02.Dec.2014, 12:41

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Ssabić danas je saopštio da je Srbijagasu izrekao dve novčane kazne od ukupno 200.000 dinara jer to javno preduzeće nije dostavilo tražene informacije o ugovorima sa ruskim partnerima o gasovodu Južni tok...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.