Od sad će biciklisti imati OČI I NA LEĐIMA! Ove naočare su hit! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 15:40

Od sad će biciklisti imati "OČI I NA LEĐIMA"! Ove naočare su hit! (VIDEO)

Tajna je u jedinstvenom dizajnu spoljnih delova stakla!

Osvajač olimpijskog zlata u biciklizmu, Kalum Skiner i fizičar Aleks Mekdonald razvili su specijalne naočare za ljubitelje dvotočkaša.

Oni su putem Kickstartera prikupili 100.000 funti, i osnovali kompaniju HindSight.

Pomenute naočare omogućavaju biciklistima da promenom fokusa gledanja (bez okretanja glave) vide šta se dešava iza njih!

Bolji rezultati i bezbednost
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Jedinstven dizajn spoljnih delova stakla, koji se ponašaju kao (polutransparentna) ogledala, omogućavaju pregled situacije, prenosi Daily Mail.

Skiner i Mekdonald, rodom iz Edinburgu, smatraju da naočare mogu unaprediti rezultate profesionalnih sportista, ali i bezbednost rekreativaca, prvenstveno u gradskim sredinama.

“Aerodinamični profil je ključan za elitne bicikliste, a pogledom preko ramena gubite brzinu i opšte performanse“, objašnjava Skiner.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.