Objavljen datum ukidanja podrške za Windows 10

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 08:05

Objavljen datum ukidanja podrške za Windows 10

Microsoft je otkrio kada će za Windows 10 obustaviti podršku, i za trenutni operativni sistem to je 14. oktobra 2025. To znači da Microsoft očekuje da će prelazak na sledeću verziju operativnog sistema Windows, koji će se pojaviti 24. juna, trajati oko četiri godine.

Kompanija je tiho objavila vest u ažuriranju stranice za podršku, koju je primetio Thurrott. Prethodno je na stranici bilo zabeleženo kada će Microsoft ukinuti podršku za određene verzije operativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistema Windows 10. Sad se navodi da je Microsoft počeo da podržava Windows 10 Home i Pro 29. jula 2015. godine i otkriva "datum penzionisanja" operativnog sistema. Vremenski okvir završetka podrške stavlja životni ciklus Windows 10 na više od 10 godina, slično kao u prethodnim iteracijama OS-a.

Što se tiče onoga što očekujemo od Windowsa 11 (ili kako god se već zvao), verovatno će doći do redizajna, uključujući preuređenu Windows prodavnicu. Microsoft je nedavno otkazao Windows 10X, koji će u početku biti namenjen uređajima sa dva ekrana. Rečeno je da će neke funkcije planirane za taj OS uvesti u standardnu verziju operativnog sistema Windows. Možda će to olakšati proizvođačima i programerima podršku uređajima sa dva ekrana bez potrebe za radom sa zasebnom verzijom Windows-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tehnologija: Windows 10 odlazi u istoriju 2025. godine, a Majkrosoft sprema novu verziju OS operativnog sistema

Izvor: Danas, 15.Jun.2021

U kompaniji Majkrosoft kažu da će 2025. godine Windows 10 prestati da bude u upotrebi, a istovremeno i da pripremaju novu verziju najmodernijeg operativnog sistema OS u junu. Kada su 2015. godine predstavljali Windows 10, iz kalifornijskog tehnološkog giganta rekli su da bi ovaj operativni sistem...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.