OVO JE PRVI VIDEO OBJAVLJEN NA JUTJUBU: Na današnji dan pre 16 godina! Nećete verovati koliko PREGLEDA ima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 20:36

OVO JE PRVI VIDEO OBJAVLJEN NA JUTJUBU: Na današnji dan pre 16 godina! Nećete verovati koliko PREGLEDA ima

"Me at the zoo."

Na današnji dan, 24. aprila 2005. godine, postavljen prvi video snimak na Jutjubu – pre tačno 16 godina. Suosnivač Jutjuba, Jawed Karim, objavio je video snimak dužine 18 sekundi pod nazivom "Ja u zoološkom vrtu". Od tada snimak je prikupio preko 100 miliona pregleda, a do danas je to jedini video snimak na Karimovom kanalu.

Za razliku od video snimaka mnogih jutjubera danas, Karimov video zapis (logično) ne uključuje ono što se smatra tradicionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odjavom: "Subscribe-ujte se na moj kanal!" ili "Lajkujte, šerujte, komentarišite!" Karim završava video jednostavno navodeći: "I to je skoro sve što se može reći."

Godinu dana posle "Ja u zoološkom vrtu", Karim i njegovi suosnivači prodali su platformu Google-u za ogromnih 1,65 milijardi dolara.

Platforma se sada može pohvaliti sa više od dve milijarde prijavljenih korisnika koji posećuju platformu svakog meseca, navodi YouTube.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.