OPASNA DROGA U Engleskoj zbog loše smese preminule tri osobe

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNA DROGA U Engleskoj zbog loše smese preminule tri osobe

Tri osobe su preminule, a jedna je u bolnici zbog opasne smese droga koja hara gradovima Engleske, a za koju se veruje da je ekstazi. Policija strahuje jer ne zna koliko je ovakvih tableta još u opticaju.

Muškarac u dvadesetim godinama preminuo je u četvrtak ujutro nakon što je pronađen na ulici u vrlo lošem stanju u engleskom gradu Rendlešemu. Primio je medicinsku pomoć, ali nije mogao biti spašen. Dva i po sata kasnije, vozila hitne pomoći su primila još dva muškarca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Provan Kortu. Jedan je umro odmah, a drugi je odvezen u bolnicu zbog kritičnog stanja.

Policija povezuje ove slučajeve s drugim smrtnim slučajevima vezanim za drogu koji su se dogodili na Božić.

- Prerano je da da povezujemo sa stopostotnom sigurnošću smrt trojice mladića s konzumiranjem tablete za koju verujemo da je ekstazi. Troje ih je opisalo da je tableta crvene boje u obliku trougla sa slovom S na prednjem delu. Zabrinuti smo da postoji veliki broj ovih tableta - rekao je inspektor Stiv Denam.

Inspektor je zamolio sve građane Ipsviča da, ukoliko im je neko ponudio ovu drogu u proteklim sedmicama, kontaktiraju policiju i daju informaciju kako bi pronašli odgovorne i uklonili opasnu drogu s ulice.

Tablete imaju veliku koncentraciju polimetil metakrilata koji deluje sporije od metamfetamina, glavnog sastojak ekstazija. Zbog toga ljudi konzumiraju više pilula jer misle da ne deluju.Polimetil metakrilat izaziva visoku temperaturu i ubrzava rad srca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.