OGROMAN TRUD: 10 milijardi za borbu sa klimatskim promenama

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGROMAN TRUD: 10 milijardi za borbu sa klimatskim promenama

Velika svota novca...

Na zvaničnom profilu Jeffa Bezosa na Instagramu, objavljeno je da će on uskoro potrošiti 10 milijardi dolara u borbi protiv klimatskih promena. On će finansirati rad naučnika, aktivista i drugih grupa koje se bore protiv klimatskih promena.

Jeff Bezos is pledging $10bn to fight climate change.

Amazon emits over 44m tons of CO2 each year--about the same as the largest oil and gas companies.

We don't need charity. We need >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << companies to stop destroying the environment in the name of profit.https://t.co/8ogV6I07Y6 pic.twitter.com/yCLXG0WkCt

— Dan Price (@DanPriceSeattle) February 18, 2020

Akcija kreće od leta

Kako je najavljeno, raspodela ovog novca počeće od leta ove godine, do kada bi trebalo da se odredi ko će i na koji način biti finansiran u borbi protiv klimatskih promena. Osnovni cilj vlasnika Amazona jeste da se prošire načini borbe protiv klimatskih promena, ali i da se istraže druge mogućnosti protiv ovih razornih uticaja.

Jeff Bezos je izjavio da su “klimatske promene najveća pretnja našoj planeti“. Zbog toga on želi da se uključi u tu borbu i da pomogne u skladu sa njegovim mogućnostima, kako bi se pronašli novi načini održivosti savremenog života i održanja prirode i njenih bogatstava.

Jeff Bezos prvi na Forbsovoj listi

Jeff Bezos je najbogatiji čovek na svetu, sa neto vrednošću preko 130 milijardi dolara, tako da će njegovo ulaganje u borbi protiv klimatskih promena predstavljati ukupno 8% njegovog trenutnog bogatstva. On se na ovaj korak odlučio nakon poziva radnika Amazona da učini nešto više povodom klimatskih promena.

U poređenju sa drugim milijarderima, Jeff Bezos nije do sada učestvovao previše u filantropskim akcijama. Njegova najveća donacija je ona od 2 milijarde dolara u septembru 2018. za pomoć porodicama beskućnika i finansiranje škola. Zamera mu se i to što nije potpisao zalog pod kojim super bogati ljudi obećavaju da će tokom života pokloniti polovinu svog bogatstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.