Nvidia Tesla K80 sa 24GB RAM-a

Izvor: ITsvet.com, 18.Nov.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nvidia Tesla K80 sa 24GB RAM-a

Uprkos tome što NVIDIA grafički čipovi za PC računare privlače veliku pažnju, čipovi za super računare su ti koji guraju GPU tehnologiju napred. Ova kompanija je početkom nedelje unapredila Tesla K80 grafičku karticu koja ujedno predstavlja i najbržu grafičku karticu do danas. Tesla se koristi u nekim od najbržih super računara na svetu koji se koriste za rešavanje kompleksnih naučnih pitanja. K80 jedinica bazirana je na tehnologiji sličnoj onoj koja je korišćena kod GeForce PC grafičkih kartica ali uz dodatna unapređenja memorije i nudi 8.74 teraflopa, dok GeForce GTX 980 desktop kartica nudi do 5 teraflopa.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Šta sve donosi Maxwell tehnologija

Izvor: Blic, 18.Nov.2014

Kompanija NVIDIA je predstavila najnovije tehnologije koje će pokretati predstojeće inovacije i poboljšati iskustvo igranja u PC gejmingu...Zajedno sa lokalnim partnerima na tržištu Srbije, NVIDIA je sklopila i predstavila gejming računare koji poseduju Maxwell arhitekturu. Ovi PC-evi su dizajnirani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.