Novosti iz HTC-a

Izvor: B92, 16.Feb.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti iz HTC-a

Na, ovih dana često spominjanom, Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni, kompanija HTC izašla je sa dva svoja noviteta, telefonima Legend i Desire.



Osim novosti u vidu tehničkih karakteristika, novi uređaji donose softversko poboljšanje u odnosu na dosadašnje modele ove kompanija. Oba telefona bazira su na 2.1 Android operativnom sistemu, i poseduju unapređenu HTC Sense tehnologiju.

HTC Sense baziran je na TouchFLO 3D korisničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interfejsu, takođe razvijenom od strane kompanije HTC, namenjen mobilnim uređajima koji rade na Android i Windows Mobile platformi. Novina ove verzije je aplikacija HTC Friend Stream koja integriše društvene mreže, kao što su Facebook, Twitter i Flickr, i time olakšava pregled informacija sa više različitih mreža.

Osim toga, izvesna poboljšanja biće moguće osetiti u radu sa mail clientom, browserom i drugim aplikacijama, kažu iz ove kompanije.

HTC Legend ima AMOLED HVGA ekran od 3,2 inča, a vizuelno podseća na stariji model Hero, dok je Desire, bar vizuelno naslednik HTC Magic modela. Desire ima ekran od 3,7 inča i Snapdragon 1 Ghz procesor. Oba modela umesto tradicionalnog imaju optičke džojstike.

Što se vremena pojavljivanja na tržištu tiče, HTC Legend će se početkom aprila pojaviti u Evropi preko Vodafonea, a u drugom kvartalu ove godine biće dostupan širom sveta. Slično je i sa modelom HTC Desire, koji će biti dostupan na, kako su iz ove kompanije rekli, "ključnim evropskim i azijskim tržištima", takođe u drugom kvartalu ove godine.

Vlasnici HTC Hero telefona u Evropi i Aziji moći će besplatno da nadograde svoj HTC Sense korisnički interfejs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.