Novi Google servis  Google Caffeine

Izvor: B92, 14.Avg.2009, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Google servis " Google Caffeine

Internet gigant Google kreirao je novi sistem pretraživanja weba, koji je dobio popularni naziv Caffeine. Caffeine se još nalazi u fazi testiranja, a prema navodima iz Googlea predstavlja "prvi korak u unapređenju brzine, tačnosti i strukture rezultata pretraga”.

Izvor: Personal magazin




Novi sistem će zameniti sadašnji kada se testovi sprovedu, a prema oceni analitičara mogao bi da zaseni Microsoftov sistem pretrage Bing, koji će koristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i internet pretraživač Yahoo u skladu sa sporazumom koji su sklopile te dve kompanije. Prema navodima medija, nije objavljeno koje će izmene Google uneti u pretragu, ali se izgled i naziv pretraživača neće promeniti, a jedna od izmena biće to što će u rangiranju rezultata pretrage prednost imati noviji sadržaji.

Google dominira na tržištu internet pretraživača sa udelom od 67 odsto, Yahoo je na drugom mestu sa osam procenata, dok Microsoft, uprkos velikim ulaganjima, nije uspeo da osvoji više od tri odsto tržišta. U Sjedinjenim Američkim Državama udeo koji ima kompanija Goofle iznosi 65 odsto, Yahoo 20 odsto, a Microsoft osam procenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.