Nove tehnologije i klimatske promene

Izvor: B92, 08.Jul.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tehnologije i klimatske promene

Svakodnevno korišćenje novih tehnologija povećava opasnost od emitovanja gasova s efektom staklene bašte, pokazali su rezultati istraživanja grupe francuskih naučnika iz Agencije za zaštitu životne sredine i upravljanje potrošnjom električne energije (ADEME).

Prema podacima ADEME, desetostruko povećanje broja onih koji šalju i primaju mailove povećava četiri puta uticaj klimatskih promena, preneli su danas francuski elektronski mediji. Agencija zato preporučuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se slanje mailova smanji za 10 odsto.

ADEME, na svojoj internet stranici preporučuje, između ostalog, da se direktno ukucavaju adrese sajtova, umesto korišćenja pretraživača, kao i da se najposećenije stranice "bookmarkuju".

Agencija poseća i da prosečan korisnik interneta godišnje emituje 9,9 kilograma ugljendioksida u atmosferu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.